Dramaten tickets! - Ivanov and Fäder & Söner

Tickets:  
Fäder och Sönder - Ivan Turgenjev: http://burl.nu/v7uijo

Price: 100 SEK
Lilla Scenen Dramaten

Ivanonv - Anton Tjechov: http://burl.nu/akgtbr

Price: 75 SEK
Stora Scenen Dramaten

MORE INFO BELOW:

FÄDER OCH SÖNER
av Ivan Turgenjev
Finns det plats för kärlek och ömhet i ett hjärta som brinner av aggressiv ideologi?
Studenten Kirsanov kommer till sin fars gods tillsammans med sin vän Bazarov, som genast hamnar i konflikt med faderns bror. Det är starten på en berättelse om kärlek, existentiella värderingar, politik och konflikten och dynamiken mellan två generationer med väldigt olika erfarenheter.
Fäder och söner skildrar hur ideologisk övertygelse kan utvecklas till aggressiv radikalism och hur det påverkar nära relationer och familj.
Den norske regissören Runar Hodne gör sin Dramatendebut med Turgenjevs romanklassiker i en hyllad scenversion av den irländske dramatikern Brian Friel. Turgenjev gav ut sin roman 1862, i en inflammerad tid i tsardömet Ryssland som ett halvsekel senare skulle brisera i revolution. Det var hos Turgenjev som ordet nihilism slog igenom, förkroppsligat av studenten Bazarov. Men Fäder och söner är mer än politik – med ett stort men välbalanserat persongalleri och en ödmjukhet inför människors tillkortakommanden blir det tydligt att Turgenjev är Tjechovs föregångare.
Medverkande: Hannes Meidal, Otto Hargne, Magnus Roosman, Elin Klinga, Johan Holmberg, Josefin Ljungman, Lina Leandersson, Jan Waldekranz, Kicki Bramberg, Anna Åström och Joaquin NaBi Olsson
Regi: Runar Hodne
Plats: Lilla scenen, Dramaten
Pris 100krst 
 
Speltid: 3 timmar inklusive paus
Läs mer: dramaten.se
 
Ivanov
Av Anton Tjechov
Vad är en anständig människa? Går det att vara en sådan människa i denna värld? Och vad är poängen med att vara anständig om ingen annan är det?
I utkanten av Europa: en man i kris. En dödssjuk fru, en söt tjej på granngården. En rättskaffens läkare, en girig kreditor, en fattig greve och andra jobbiga människor som vill prata om mat, pengar och politik. Som tur är finns det alkohol, festfyrverkerier och en revolver.
Det ryska ordet poshlost, som inte går att översätta men som innebär en blandning av vulgaritet, småaktighet, själslig tomhet och allmänt låga mänskliga egenskaper, vilar tungt över Anton Tjechovs Ivanov. Huvudpersonen har länge försökt vara en världsförbättrare, men nu har alla hans idealistiska projekt gått åt skogen och han har bara sin anständighet kvar. Lycka till!
Anton Tjechov (1860-1904) räknas som en av världshistoriens främsta författare, ständigt aktuell på teaterscener. Ivanov hade premiär 1887. Tjechov fick en beställning på en komedi, men efter att ha skrivit i tio dagar hade han färdigställt ett mäktigt drama i fyra akter, precis så mångfasetterat och melankoliskt som bara han kunde. Men humorn finns hela tiden i bakgrunden, även om den är svart.
Medverkande: Shanti Roney, Nina Zanjani, Bengt CW Carlsson, Hamadi Khemiri, Johan Ulveson, Gunnel Fred, Ida Engvoll, Nina Fex, Adam Pålsson, Hulda Lind Jóhannsdóttir, Inga-Lill Andersson, Michael Jonsson
Regi: Alexander Mørk-Eidem 
 
Plats: Stora scenen, Dramaten
Pris 75krst
 
Speltid: 3 timmar inklusive paus
Läs mer: dramaten.se